Geroosterde kip met venkelzaad

Oké, het was de bedoeling om een lekker gebraden kippetje alla Giorgio Locatelli te maken. Maar ja, als je dan om 6 uur ‘s avonds leest dat je na het pekelen de kip nog minimaal 6 uur malser moet later worden… Tijd dus voor wat eigen inventiviteit. Oja,
Giorgio Locatelli is de Italiaanse chefkok van restaurant Locanda Locatelli
http://www.locandalocatelli.com in Londen, dat bekroond is met een Michelinster.

Gelukkig heb ik genoeg citroenen in huis. Daarnaast ben ik gek op venkel en had ik nog een potje met wat venkelzaad dat ik een aantal jaar geleden uit Italië had meegenomen.
Even mengen met korianderzaad, komijnzaad, kaneel en zeezout. Kippetje inwrijven met olie een het specerijenmengsel. Een halve citroen in de achterkant van het kippetje ter afsluiting (maakt het kippetje kennelijk lekker mals) en hoppakee de oven in (5 kwartier op 165°C, laatste 10 minuten rond 200/225°C om even lekker te laten kleuren). Daarna 10 minuten in folie laten rusten. Heerlijk met een gemengde salade. Genieten!

3 thoughts on “Geroosterde kip met venkelzaad

  1. Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn. Haal de blaadjes van 3 takjes salie en snijd fijn. Doe de rest van de takjes kruiden in de holte van de kip. Pers de citroen uit. Meng het citroensap met de fijngesneden kruiden, 3 el olie, peper en eventueel zout. Bestrijk hiermee de kip rondom. Leg de kip op de borstkant in de braadslee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *