Tagliatelle al salmone (tagliatelle met zalm)

Vandaag gekozen voor een piatto met gerookte zalm. Ik had de zalm al in huis en na een paar dagen deze lekkernij tegen te zijn gekomen in de koelkast kon ik niet meer wachten. Een eenvoudig te bereiden gerecht, maar daarom niet minder smakelijk! De grootste uitdaging was de om de twee kittens Gucci en Zara bij de zalm, slagroom en de verste tagliatelle weg te houden. Oja, en manlief bedankt voor de whiskey! Volgende keer mag je meegenieten haha.

Petti farciti al mascarpone (kipfilet gevuld met champignons, ham en mascarpone)

Petti farciti al mascarpone
(ref. De Zilveren Lepel)

Oké, eerste recept uit De Zilveren Lepel. Maar waar moet je beginnen als er meer dan 2000 recepten in staan? Niet te moeilijk doen, gewoon het boek openslaan en maar hopen dat het niet te bewerkelijk is. Gelukt! Vandaag een heerlijke gevulde kipfilet gemaakt en het stond na een half uurtje al op tafel! Geserveerd met een eenvoudig maar smaakvolle groene salade op smaak gebracht met wat tomaatjes, feta en wat crema di (aceto) balsamico (die lekker stroperige aceto balsamico die ik vroeger uit Italië meenam, maar tegenwoordig in bijna elke Nederlandse supermarkt ook te koop is). Alleen al de champignons, besprenkeld met wat citroensap, die even in de pan gaan met een in olijfolie aangebakken teentje knoflook en vermengd met wat peterselie, zout en peper beloven wat moois. Die kipfilet moest even worden platgeslagen (doe ik meestal wat lomp met de deegroller), dus ik heb besloten dat een vleeshamer toch wel eindelijk in mijn assortiment keukengerei mag gaan thuishoren. Resultaat: jummie, lekker mals (ik haat droge kip!) en deze maken we nog een keer!