En nog meer lekkers…

Italiaans koken en eten vind ik heerlijk. Maar er is nog zoveel meer lekkers wat niet per definitie Italiaans te noemen is. Dus hier nog meer lekkers: enjoy!

Gegrilde kip met Muhammara

Muhawatte?? Muhammara! Het is een Midden-Oosterse specialiteit: een pittige paprikasalade met walnoten en granaatappel van Maza (wel bekend van de hoemoes die net als deze salade in bijna alle supermarkten wel te verkrijgen is). Zo op een cracker of de boterham vind ik ‘m inderdaad wat aan de pittige kant, maar als marinade voor de kip… mmmuhammara!

Ik heb een paar ruime eetlepels Muhammara gemengd met de raps van een citroen wat fijngesneden knoflookteentjes, wat olie, zout én ongeveer een eetlepeltje (of meer) sumak. Sumak is een mengsel van de verschillende rode besjes van de sumakplant. Die besjes worden gedroogd en daarna vermalen tot een poeder. Sumak geeft net als een citroen, maar dan net even een anders, een lekkere fris-zurige smaak. En het ruikt heerlijk!

Vervolgens heb ik 4 kippendijfilets ingesmeerd met bovenstaand mengsel en even laten marineren. Daarna de kippendijen in de oven (180°C) gedurende zo’n 25 minuten. Voor een lekker goudbruin korstje daarna nog een kleine 10 minuten op 220°C en klaar.

Serveer de kippendijen met wat zure room waar wat zoete chilisaus doorheen is geroerd en een salade of (Turks) brood. Eet smakelijk!